Piec konwekcyjno parowy – jednoczesne przygotowywanie i serwowanie
Prowadząc lokal gastronomiczny należy się spodziewać, że zróżnicowane smaki gości prowadzą do przygotowywania kilku potraw jednocześnie. Profesjonalny sprzęt jest kluczem do osiągania sukcesów w szybkim serwowaniu wielu dań, z których żaden nie traci na swoich wartościach smakowych i zapachowych. Czy piec konwekcyjno parowy jest wizytówką zaplecza kuchennego, a tym samym lokalu widzianego oczami klientów?
Piec konwekcyjno parowy – ulepszona kontynuacja tradycji
Jakość serwowanych posiłków w lokalu znacząco przekłada się na zainteresowanie nim przez klientów. Zasada jest prosta – jeśli przygotowana potrawa raz trafi w podniebienie gościa, pewnym jest, że ten wróci ponownie. Jeśli jednak jakość dania nie sprosta wymaganiom, można oczekiwać, że klient raczej się już nie zjawi.
Aby osiągnąć wysoki poziom w przygotowywaniu potraw, nowoczesna kuchnia powinna być wyposażona w profesjonalny sprzęt. Piec konwekcyjno parowy jest rozwiniętą formą klasycznego pieca konwekcyjnego, który skutecznie sprawdzał się w gastronomii na przestrzeni kilku dekad.
Mieszanie potraw bez mieszania zapachów
Największą zaletą pracy pieca konwekcyjno parowego jest jego załadunek mieszany, który umożliwia przygotowywanie wielu potraw jednocześnie. Równoczesny czas obróbki termicznej nie oznacza mieszania się smaków i aromatów co byłoby bardzo niepożądane. Jak to się dzieje? Pozioma cyrkulacja powietrza i pary wodnej różni się od tradycyjnego obiegu wokół kuchenki i nie pozwala na przenikanie zapachów na niższe lub wyższe stanowiska.
Zadowolenie płynące z funkcji załadunku mieszanego przynosi spore efekty w działalności lokalu. Wszyscy goście mogą otrzymać zamówione dania, bez oczekiwania na „zwolnienie miejsca” na zapleczu. Potrawy zaskakują wysoką jakością i starannością i są miarodajną wizytówką lokalu, wręczaną na talerzu.
Piec konwekcyjno parowy na każde potrzeby
Jeśli oporem przed zakupem pieca konwekcyjno parowego jest wielkość lokalu, należy wiedzieć, że oferta tych profesjonalnych sprzętów jest dostosowana do wszystkich typów gastronomii.
Swoje zastosowanie w funkcjonalności pieca znajdą zarówno małe, lokalne restauracje, jak i duże sale weselne lub stołówki robotnicze. Pewnym jest, że takie wyposażenie kuchni może przynieść tylko wymierne korzyści w zyskach i uznaniu klientów.
Noże elektryczne do kebaba dostępne są w ofercie Gastroprodukt.pl